pondelok 8. februára 2016

Ako sme nelenili a vyrobili elzovský kostým

Tak a máme po karnevale. Sama som tomu veľmi neverila, ale naozaj sa nám podarilo vytvoriť vysnívaný elzovský kostým, z ktorého bola naša malá veľká kritička nadšená.


Čo sme potrebovali? 
Vybrali sme sa do neďalekej galantérie, neznalí druhov látok, cien, materiálov... A podarilo sa nám nájsť lesklú svetlomodrú látku a bielu na závoj. Dokúpili sme nite, suchý zips, stuhy a gumu. V papiernictve sme ešte kúpili modré trblietavé stuhy s korálikmi a modré aj strieborné trblietavé lepidlá na dokreslenie snehových vločiek na závoj. Cena za látku bola cca 1,30 eur za meter. Za materiál sme minuli asi 5-6 eur. S tým, že látka, nite, stuhy a lepidlá nám ešte ostali.



Ide sa na to
Požičali sme si šijací stroj a môj muž sa pustil do práce. Stačila mu krieda a pravítko, pomeral miery našej dcérky a o chvíľu vyčaroval jednoduchú sukňu. Švy okolo gumy na sukni neboli extra dokonalé, kde-tu trčali nite, ale tie som obstrihala a nebolo nič vidieť. Top spravil z obdĺžnikovej látky, ktorá sa vzadu zapínala suchým zipsom. Zo stúh spravil ramienka, potom ušil z bielej látky závoj, na ktorý sme pomaľovali trblietavým gélovým lepidlom snehové vločky. Šaty sme ozdobili stuhami s korálikmi a veľká radosť bola na svete.:)


tancovačka na karnevale

Záver
Ak máte zmáknuté aspoň základy krajčírskych schopností, 2 - 3 hodinky voľného času na strihanie, meranie a šitie, 6 eur na materiál, tak neleňte a pustite sa do toho. Vaše dieťa si zapamätá vašu ochotu, radosť a chuť, s ktorou sa pustíte do práce a tento karneval sa preňho určite stane nezabudnuteľným.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára