štvrtok 24. marca 2016

Ružové halušky Libušky v špenáte

Nedávno si moje malé kucháročky zapýtali ružové halušky. Tak som im ich dnes vykúzlila. A viete ako? Pridala som do zemiakového cesta kúsok cvikly a bolo. Dnes sme to poňali takto farebne sviatočne veľkonočne:


Potrebujeme:
kúsok cvikly (1/4), 1 zemiak, voda, špaldová múka, soľ, špenát, cibuľa, lyžica slnečnicových semien, olej, smotana

Postup:
Zemiak, kúsok cvikly a cca 1 dcl vody zmixujeme na husté pyré. Doňho budeme postupne pridávať múku tak, aby nám vzniklo stredne husté, no zároveň vláčne cesto. Ak sa vám zdá riedke, pridajte múku a keď naopak husté, frknite doňho trošku vlažnej vody. Do cesta pridáme vajíčko a posolíme ho. Vymiešame a do horúcej vody nahádžeme halušky. Varíme ich cca 5 – 7 minút a potom ich zlejeme a prepláchneme. Cibuľu jemne opražíme na oleji, pridáme umyté špenátové listy a minútku sparíme. Zjemníme smotanou a v mixéri spolu so slnečnicovým semienkami rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak sa vám zdá príliš hustá, zrieďte ju vodou. Na záver ju dosolíme a môžeme podávať spolu s haluškami.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára