nedeľa 20. decembra 2015

Špaldové vanilkové rožky

Akurát som dopiekla vanilkové rožky. No asi ich premenujem na orechové rožky, keďže som sa opäť rozhodla spraviť ich trošku zdravšie. Čiže žiadny vanilkový cukor s umelou arómou ani biely cukor, ale špaldová múka a hnedý trstinový cukor. Upečené rožky som neobaľovala vo vanilkovom cukre a ani som ich neposypala práškovým cukrom. Pre niekoho to možno nebudú tie pravé vanilkové rožky, ale nám všetkým veľmi chutili.

  • 1,5 šálky špaldovej múky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • ½ masla (250g)
  • 2 hrste mletých vlašských orechov
  • 1 vajce
  • štipka morskej soli

Najskôr si namelieme orechy. Tie zmiešame s múkou, cukrom s štipkou soli. K sypkej zmesi pridáme vajce a maslo izbovej teploty. Poriadne vymiešame, z cesta vyformujeme guľu, dáme do fólie a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň z cesta tvarujeme malé rožteky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 180 stupňov.


rožteky pred pečením

po upečení

pri vianočnom stromčeku :)

Krásne Vianoce!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára