pondelok 21. marca 2016

Zajko Majko Vajcový na veľkonočnom zeleninovom tanieri

Pripravovali sme s našimi dievčatami raňajky. Príprava farebného zeleninového taniera ich inšpirovala k samostatnej aktivite a začali samé od seba vyrábať veselo usmievajúce sa sendviče. Aj takáto môže byť spoločná príprava jedla s deťmi zábavná :).


Potrebujeme:
vajcia, poľníček, reďkovky, kukurica, vajcia, stopkový zeler, červená paprika, reďkovka, mrkva


Postup:
Vajcia uvaríme a po uvarení ich ošúpeme a vložíme do tvarovacích formičiek. Tie dáme nachvíľu odpočívať do studenej vody. Zeleninu nakrájame na kúsky rôznej veľkosti. Pekne naukladáme na tanier, deti vám pri tom môžu veselo pomáhať, uvidíte, že ich to bude baviť. Tie staršie sa môžu zapojiť aj aktívnejšie a samostatne môžu pod dohľadom rodičov krájať zeleninu. No použite radšej príborový alebo menej ostrý nôž, aby nedošlo k zraneniu. Keď je zelenina pekne nakrájaná a poukladaná na tanieri, môžete ju dozdobiť vajíčkami z formičiek. Po tých sa poobzerajte v obchodoch s domácimi potrebami. Deťom sa takýto veselý a pestrofarebný tanier bude určite páčiť a veselo sa doňho zahryznú :).

Naše pomocníčky sa hneď pustili do vajíčok, tie ich očarili hneď, ako ich videli. Nasledoval šalát poľníček a mrkva, tie chrúmali obe, staršia má rada reďkovku a mladšia vyhrýzala kukuricu. Paprika so stopkovým zelerom im zatiaľ veľmi nešmakuje. No verím, že sa to časom zmení a ku obľúbeným druhom zeleniny pribudnú aj ďalšie. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára