štvrtok 14. júla 2016

ČokoBrownieSrdiečko Cuketové

Kto doteraz nemal rád cuketu, v tomto koláči si ju určite obľúbi. Cuketa dodá brownies vláčnosť a ani nezbadáte, že tam je. Ak máte radi sladšie koláče, viac si ho prislaďte. Nám stačila tá tretinka šálky.


Potrebujeme:
Cesto: 1 šálka (3dcl) špaldovej múky, pol šálky kakaa, štipka morskej soli, 1 lyžička sódy, 1 šálka strúhanej mladej cukety, 1/4 šálky kokosového oleja, 1/3 - 1/2 šálky javorového sirupu alebo iného sladidla, 1/3 šálky vody, 2 lyžice ovsených vločiek, 70-percentná čokoláda
Navrch: 2 lyžice kukuričného škrobu, 3 lyžice kakaa, 4 lyžice trstinového cukru, 1 dcl vody 

Postup:
1. Najskôr si pripravíme ovsené mlieko. Ovsené vločky dáme na polhodinu do šálky s vodou. Potom ich vo výkonnom mixéri rozmixujeme a vznikne nám biela tekutina podobná mlieku. Ak vám nerobí problém klasické mlieko, môžete použiť aj to.

2. Nastrúhame cuketu aj so šupkou (ak máte staršie cukety, tak ich ošúpte a zbavte jadierok). Nastrúhanú cuketu zmiešame s roztopeným vlažným olejom, ovseným mliekom a javorovým sirupom či iným sladidlom.

3. V ďalšej nádobe si pripravíme suchú zmes. Tú spravíme zmiešaním múky, soli, sódy, kakaa a na väčšie kúsky nalámanej čokolády. Suchú zmes následne zmiešame s tekutou a vznikne cesto, ktoré dáme do formičiek alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. Brownies vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180-tich stupňoch. Pečieme asi 25 minút, vyberieme a necháme vychladnúť.

5. Keď brownies vychladne, polejeme ho polevou, ktorú si spravíme zmiešaním vody s kukuričným škrobom, kakaom a trstinovým cukrom. Všetky suroviny dáme do kastróla, rozmiešame a potom zohrievame. Keď poleva začne hustnúť, je hotová a môžeme ňou poliať vychladnutý koláč.



Výborne sa k nemu hodí kyslejšie ovocie, ako napríklad ríbezle, josty, lesné čučoriedky...




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára