utorok 17. novembra 2015

Slniečko Špaldovo-Tvarohové

Dnes som dievčatám uvarila špaldové rezance s tvarohom. Je to ich obľúbenú jedlo, takže taniere boli veľmi rýchlo prázdne :) Ak máte čo i len trošku chuť, urobte ich svojim deťom zdravšie. Nebojte sa bielu múku nahradiť zdravšou špaldovou. Je veľmi chutná, má takú jemne orieškovú chuť. Biely cukor nahraďte medom alebo agáve sirupom, či iným zdravším sladidlom. A taktiež sa môžete inšpirovať a spraviť si takéto milé slniečko:


Cesto na rezance je veľmi jednoduché. K jednému vajcu prilejem cca 1 dcl vlažnej vody, štipku soli a potom postupne pridávam špaldovú múku. Keď sa cesto prestane lepiť, ale zároveň má svoju vláčnosť, je hotové. Dajte si pozor, aby ste ho nespravili príliš husté, rezance by potom boli konzistenčne dosť tvrdé. 
Cesto dáme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme. Nemusíte úplne natenko, rezance môžu byť pokojne hrubšie. Následne ich nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Medzitým si pripravíme tvaroh. Ten zmiešame s medom alebo agáve sirupom, pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy a trošku škorice. Keď sú rezance uvarené polejeme ich roztopeným maslom a zmiešame s tvarohom.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára