Dnes sme piekli a zdobili čokosrdiečka. No poviem vám,
veľká zábava to bola, hlavne to zdobenie a koštovanie. Takto nám to dnes vyšlo:
Cesto: 2 lyžice medu, 3 vajcia, 2 lyžičky bezfosfátového
kypriaceho prášku, 10 lyžíc ražnej múky, pol šálky mletých orechov (arašidy,
vlašské orechy, slnečnicové semienka), 3 lyžice kakaa, štamprlík vody a oleja
Krém: mascarpone, smotana na šľahanie, 2 lyžice hnedého cukru, 1 vanilkový lusk
koláčik s melónom a ananásom |
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom vyšľaháme s medom do peny, po troške pridávame vlažnú vodu a šľaháme ďalej. Pripravíme si múku, do ktorej vmiešame namleté orechy, kypriaci prášok a kakao. Ja nemám mlynček na orechy, tak ich tlčiem v mažiari, mám rada, keď sa tam občas vyskytne aj chrumkavý väčší kúsok. Všetko vysypeme k žĺtkovej zmesi, pridáme olej a poriadne vymiešame. Na záver pomaly zašľaháme sneh z bielkov, vylejeme do formičiek a pečieme pri teplote cca 180 stupňov asi 15 – 20 minút. Navrch som urobila vanilkový krém. Do smotany na šľahanie som dala 2 lyžice hnedého cukru a zrniečka z vanilkového lusku. Chvíľu v hrnci prehrejte a dajte vychladnúť. Potom smotanu vyšľahajte do peny, pridajte mascarpone a fajnový zmrzlinkový krémik je hotový.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára