Chlieb zvyknem piecť aj dva až trikrát do týždňa. A robím
všelijaké varianty, mixujem rôzne múky, semienka, korenie, občas pridám zemiaky
či bylinky. Už som si tak zvykla, že nič nevážim, len to od oka nasypem do
misky a postupne pridávam vodu, ak sa mi zdá cesto husté alebo, naopak,
pridám múku, ak je riedke.
Potom sa treba pohrať s miesením, čo sa mne
väčšinou nechce, keďže to robievam ručne. Ale vždy sa snažím miesiť dovtedy, kým sa cesto prestane lepiť o misku. Ak by ste
chceli vedieť môj podrobnejší postup, tu ho nájdete. Dnes som zvolila mix
špaldovej, ražnej a bielej múky, slnečnicových semienok, rasce a kurkumy.
Vlastne som nerobila nič extra špeciálne, len ma tak napadlo, žeby som mohla
chlebík trošku prizdobiť a potešiť moje srdiečka. Tak som kúsok cesta
odrezala a vyvaľkala na asi centimetrovú hrúbku a povykrajovala som
doňho srdiečka. Tie som potom dala na vrch bochníka a nechala kysnúť.
Cesto sa kysnutím rozťahuje, preto môžete srdiečka pokojne podávať tesne vedľa
seba. Keď chlebík vykysne, šupnite ho do rúry a po upečení ho potrite vodou alebo olejom.
|
povykrajované srdiečka |
|
srdiečka na chlebe |
|
upečený chlieb |
|
chlieb po rozkrojení |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára