Na baklažánové placky som použila pol baklažánu, 1 vajce, 1
menšia mrkva, 1 zemiak, 1 menšia cibuľa, 5 lyžíc ražnej múky, majorán, soľ,
kúsok tvrdého syru. Zeleninu najemno postrúhajte, prípadne rozmixujte, pridajte
vajíčko a postrúhaný syr. Osoľte a okoreňte a zahustite niekoľkými
lyžicami ražnej alebo inej múky. Cesto je hustejšie, nedá sa liať, takže placky
formujte lyžicou priamo na rozpálenej panvici. K plackám môžete podávať dressing,
ja som ho spravila jednoducho z bieleho jogurtu, čerstvého nasekaného kôpru
a soli. K tomu rôznofarebná zeleninka a môžete vyrábať napríklad
aj takéto milé kvetinky:
Postup by som zhrnula asi takto - ingrediencie zamiešame, upečieme, naservírujeme a papkáme:
Placky som dozdobila dresingom, lístkami mladej zelerovej vňate, čerstvou uhorkou, reďkovkami a čerstvým hráškom z vlastnej záhradky. Moja malá pomocníčka s plackou v ruke koštovala a odkazuje, že boli výborné! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára